Mam słabość do makaronów i chyba nigdy nie będę z tym walczyć:) Tym razem w sosie z sera pleśniowego z kurczakiem i brokułami SKŁADNIKI: 250g makaronu kokardki 150g sera pleśniowego np. Lazur dwie piersi z kurczaka 1 brokół 400ml smietany 3 ząbki czosnku 100ml białego wina sól, pieprz, czerwona czubryca, oliwa, parmezan Umytego i wysuszonego kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć do zarumienienia oliwie a następnie dodać czosnek. Jeszcze chwilę podsmażyć. Następnie dodać białe wino, kolejno ser pleśniowy... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D