Przepis na… – Piccata, włoskie schabowe

Przepis na… – Piccata, włoskie schabowe

Przepis na… – Piccata, włoskie schabowe

Piccata , zwana także pichottą, to danie podawane we Włoszech jako secondo piato. Tradycyjnie, do jego przygotowania używana jest cielęcina, jednak z powodzeniem można użyć filetów z kurczaka. Ta druga wersja jest szczególnie popularna w Stanach Zjednoczonych, wpasowując się w ogół american-italian food. 400 g cielęciny / 2 duże piersi kurczaka mąka sól, pieprz 70 g masła oliwa 1/3 szklanki soku z cytryny natka pietruszki Mąkę mieszamy z solą i pieprzem, następnie dokładnie nią obtaczamy filety. W rondlu podgrze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Autor

BonTonItalia

Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sok, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, polewa, pierś, mięso, ryż, piersi, filet z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak z cytryną, sos do ryżu, kurczak z ryżem, dania z kurczakiem, drugie danie, dania z piersi kurczaka, kurczak po włosku, ryż smażony, dania bez mięsa

Inne przepisy z Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.