Krupnik na żołądkach to kolejna z tradycyjnych polskich zup. Pełna smaku, witamin i kaszy jęczmiennej Dla jednych koszmar z dzieciństwa a dla innych kwintesencja domowej zupy. A dla was? Składniki: 1 udko kurczaka 1/2 kg żołądków drobiowych 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 2 ziemniaki 1/2 szklanki kaszy jaglanej liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Przygotowanie: 1. Zaczynamy od przygotowania bulionu – obieramy marchewki, pietruszkę, seler, wszystko płuczemy i wrzucamy do garnka. Dodajemy umyte ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...