Cześć! Przedstawiamy Wam pyszny quiche! Jeśli nigdy nie robiliście, koniecznie spróbujcie. Jest to rodzaj tarty wytrawnej z masą śmietanowo - jajeczną z różnymi dodatkami. My zrobiłyśmy w wersji włoskiej - z mozarellą, kurczkakiem i pomidorami z dodatkiem świeżej bazylii. Do dzieła! Składniki: 2 szklanki mąki 1 jajko 2 żółtka 200 gram masła 1/2 łyżeczki soli Na nadzienie: 200 ml śmietany 30% lub 36% 3 jajka 250 g mozarelli sól, pieprz biały 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: pomidory koktajlowe ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Dwie siostry, dwa różne charaktery i dwie różne pasje...
Jedna gotuje, a druga krytykuje i fotografuje! Połączenie dwóch przeciwieństw daje przebojową kuchnię, która rozpieszcza każde podniebienie…