Jak wiemy, kuchnia azjatycka znana jest przede wszystkim z odważnych połączeń smaków. W naszej zupie połączymy słodycz bananów z kwasowością cytryny i pikanterią sproszkowanego imbiru. Jest to danie bardzo pożywne, idealne zarówno jako samodzielny posiłek, jak i przystawka podczas uroczystej kolacji. Jedynym minusem jest to, że jeśli zostawimy trochę "na później", walory estetyczne jak i smakowe stanowczo spadną. Dlatego zupkę polecam zjeść od razu po przyrządzeniu. Smacznego! Potrzebne nam są:- 2 duż... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...