Balti Chicken

Balti Chicken

Balti Chicken

 Balti Chicken to połączenie cudownego aromatu przypraw z "delikatnie ostrym" curry. Przepis pochodzi z Pakistanu, ale został zaadoptowany przez kuchnię indyjską. Składniki 3-4 kawałki kurczaka (użyłam udka) 4 łyżki oliwy 2-3 ząbki czosnku (posiekane) 1/2 łyżki kuminu 1 łyżka kolendry 2.5 cm kawałek cynamonu (oczywiście można użyć w proszku) 4 zielone ziarna kardamonu 1/2 łyżki kurkumy 425 mi sosu curry (zmieszałam zielony i żółty) Sól do smaku 1/2 łyżeczki chili 1/2 papryki (słodka) 1 średnia cebula 1 z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Przyprawy i Kolory

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.