Kurczak a'la Stroganow

Kurczak a'la Stroganow

Kurczak a'la Stroganow

Przepis na : obiad

Moja wersja tego klasyka to wersja nieco lżejsza. Zamiast wołowiny użyłam delikatniejszego kurczaka. Zastosowanie tego właśnie mięsa wymaga większej ilości przypraw i warzyw. Sekretem tego dania jest mielona papryka - słodka i ostra usmażona razem z mięsem. Ja dodatkowo bardzo mocno podsmażyłam grzyby, aby wydobyć z nich jak najwięcej smaku i aromatu. Do tego passata ze słodkich, włoskich pomidorów, odrobinę bulionu, sporo cebuli i wychodzi pyszne danie. Będzie jeszcze pyszniej, a na pewno bardziej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Inspiracje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Anna Piątkowska-WełyczkoAnna Piątkowska-Wełyczko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, papryka, grzyby, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, mięso, pieczarki, kurczak, zupa pomidorowa, gulasz, drobiowe, wołowina, pierś, rosół, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, obiad, mięso mielone, mielone z warzywami, dania z kurczakiem, pieczarki w cieście, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mielone pieczarki, kurczak z papryką , dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z Kulinarne Inspiracje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.