Tagine z kurczakiem i oliwkami

Tagine  z kurczakiem i oliwkami

Tagine z kurczakiem i oliwkami

Przepis na : obiad

Dziś zapraszam na przepyszne i aromatyczne danie pochodzące z kuchni arabskiej. Jego nazwa pochodzi od glinianego naczynia w którym jest przygotowywane. Składa się z  dwóch części: dolnej, czyli garnka i górnej, czyli pokrywki w kształcie stożka z małym otworkiem. W czasie gotowania w stożku zbiera się para, która się skrapla i powoduje, że potrawy są soczyste i przechodzą wszystkimi aromatami i smakami. Tagine z kurczakiem i oliwkami Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500 g filetów z podudzia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, kurczak, fasolka szparagowa, marchewka, marynaty, fasolka, ziemniaki, ziemniak, podudzia z kurczaka, papryka, imbir, obiad, filet z kurczaka, mięso mielone, potrawy z kurczaka, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, filet z kurczaka w marynacie , kurczak w marynacie, warzywa na patelnie, kurczak na parze, gotowany kurczak, kurczak z papryką , warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, mięso duszone, dania z kurczakiem, mielone z warzywami, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.