Bakłażan alla Parmigianina z Pascalem Brodnickim

Bakłażan alla Parmigianina z Pascalem Brodnickim

Bakłażan alla Parmigianina z Pascalem Brodnickim

2 duże bakłażany, 250 g mozzarelli z mleka bawolego, 100 g parmezanu, 600 g przecieru pomidorowego, 1 pęczek bazylii oliwa z oliwek extra virgin, 1 średnia cebula, 1 ząbek czosnku, 3 jaja, olej do smażenia, sól, pieprz, cukier Bakłażany pokroić w cienkie plasterki, rozłożyć na ruszcie, posypać solą i odstawić. Cebulę posiekać, poddusić na oliwie dodając szczyptę cukru i soli. Następnie dodać rozgnieciony czosnek i dusić razem kilka minut. Do cebuli dodać pomidory, i zagęścić gotując. Dodać połowę pokrojonej bazyl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, cebula, kurczak, jajko, zupa pomidorowa, dynia, tarta, risotto, zapiekanka, zapiekanki, sos pomidorowy, pomidor, kurczak po włosku, wiśnia, z jagodami, deser, desery, zapiekany kurczak, dania z kurczakiem, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, sos do jajek, deser z owocami, dynia pieczona, kurczak pieczony, sos do kurczaka, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak z czosnkiem

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.