Balti Chicken

Balti Chicken

Balti Chicken

 Balti Chicken to połączenie cudownego aromatu przypraw z "delikatnie ostrym" curry. Przepis pochodzi z Pakistanu, ale został zaadoptowany przez kuchnię indyjską.Składniki3-4 kawałki kurczaka (użyłam udka)4 łyżki oliwy2-3 ząbki czosnku (posiekane)1/2 łyżki kuminu1 łyżka kolendry2.5 cm kawałek cynamonu (oczywiście można użyć w proszku)4 zielone ziarna kardamonu1/2 łyżki kurkumy425 mi sosu curry (zmieszałam zielony i żółty)Sól do smaku1/2 łyżeczki chili1/2 papryki (słodka)1 średnia cebula1 zielona papryk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna rozmowa

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Eweku

Piszę bloga wraz z moją przyjaciółką.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, curry, pomidor, kurczak, cynamon, sosy, udka , ryż, udka z kurczaka, kurczak curry, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, gotowany kurczak, ostry kurczak, kurczak z ryżem, ryż smażony, sos do ryżu

Inne przepisy z Kulinarna rozmowa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.