Zupa ostro-kwaśna

Zupa ostro-kwaśna

Zupa ostro-kwaśna

Marzec zaczynamy od czegoś prostego i bardzo smacznego. Zupa ostro-kwaśna może nie wygląda zachęcająco, ale warto jej spróbować. Zamiast makaronu dodajemy do niej surowe jajko, które ścina się w trakcie dolewania, kiedy zupa się gotuje. Powinny z tego wyjść eleganckie niteczki, ale nie udało mi się osiągnąć tego efektu. Oprócz kwestii wizualnej w niczym to nie przeszkadza. Zachęcam do spróbowania. Składniki 800ml bulionu drobiowego (ja ugotowałam bulion na włoszczyźnie, 2 ćwiartkach kuraczaka i kościach z kac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, jajko, pieczarki, kurczak, sos sojowy, chilli, sosy, cebula, kurczak z pieczarkami, sposoby na jajko, proste i szybkie przepisy, kuchnia chińska, drobiowe, pierś, kaczki, piersi, makaron, makarony, gotowany kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, prosta zupa, sos chilli, kurczak po chińsku, sos do jajek, sos do kurczaka, pieczarki w sosie, kurczak z makaronem, makaron z pieczarkami, makaron po chińsku

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.