Jakiś czas temu prezentowałyśmy drobiową wędlinę w szynkowaru , jeśli jednak takiego urządzonka nie posiadacie i kupować nie zamierzacie, również możecie przygotować wędliny w domu. I dziś właśnie taki alternatywny przepis, na wędlinę gotowaną w słoiczkach. Najlepiej wybierać słoiki, które nie zwężają się u góry, gdyż łatwiej z nich wędlinę wyjąć. Domową wędlinę z galaretką wspominam jako jeden ze smaków z dzieciństwa. Moja babcia robiła zawsze takie słoiczki i obdarowywała nimi całą rodzinę. Tym słoiczkom pewnie dal... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...