De volaille – de volaj

De volaille – de volaj

De volaille – de volaj

  W domu preferujemy obiady mięsne, pewnie z tego względu, że dużo energii dziennie tracimy i jakoś mięso jest w stanie uzupełnić straty energii. Dziś na obiad nie miałam szczególnego pomysłu i za wiele czasu. Uwzględniając te aspekty postanowiłam zrobić coś z piersi kurczaka. Oryginalny de volaille chyba ma wewnątrz tylko masło, ja postanowiłam go troszkę urozmaicić. Podałam go z kulką z ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 da... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dom-agi.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Dom AgiDom Agi

Projektantka instalacji sanitarnych. Pasjonatka gotowania i motocykli

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, łatwe , pierś, kotlet, pieczarki, piersi, kotlety, ser, kurczak, jajko, mięso, de volaille, bułki, obiad, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ziemniak, ziemniaki, surówka, dania z kurczakiem, kurczak z serem, kurczak z pieczarkami, pomysł na obiad, mięso na obiad, smażony ser, dania mięsne, dania z piersi kurczaka, ziemniaki na obiad, gotowany kurczak, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z dom-agi.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.