masy. Małą chochelką nakładamy i rozprowadzamy ciasto na rozgrzaną oraz uprzednio wysmarowaną olejem patelnię (ja używam tej do naleśników i smaruję ją silikonowym pędzlem). Smażymy z obu stron na złoty kolor. Pieczarki kroimy w półtalarki. Solimy i pieprzymy do smaku. Smażymy do miękkości. Studzimy. Dodajemy starty ser żółty i całość mieszamy. Farsz nakładamy na naleśnik. Zwijamy. Obtaczamy w rozmąconym(...)jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy z obu stron na złoty kolor na wolnym ogniu. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówtrójkąty. Na brzegach ciasta układamy pokrojony ser i zalepiamy je. Na środek ciasta nakładamy farsz, posypujemy serem i przyprawami. Odkryte części ciasta smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy aż ciasto nabierze złotego koloru 10-15 minut w temperaturze ok 180 stopni
prawdziwe jedzenieczajnika (szybciej się ugotują), posolić i gotować do miękkości a następnie ostudzić. W międzyczasie pokroić cebule w drobną kostkę a następnie podsmażyć na 3 łyżkach oleju aż będzie złota na brzegach. Ziemniaki i twaróg przepuścić przez praskę. Dodać drobno posiekaną miętę, wystudzoną cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Z mąki, drożdży, wody i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi, następnie
Złote przepisyolej rzepakowy. Ser camembert tniemy na trójkąty. W miseczce roztrzepujemy jajko oraz wysypujemy bułkę tartą. Trójkąty sera obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym i ciepłe kładziemy na sałatce. Robimy kilka kropek żurawiny oraz skrapiamy olejem lnianym. Podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem talerzyka z żurawiną. Smacznego
Kolizje Smakówpotrawki z kurczaka. Przygotowanie zajmie nam nie więcej niż 30 min. 2 piersi z kurczaka 2 łyżki masła 1 mała cebulka 200 ml śmietany 30% 1 garść rodzynek złotych 50 g kiełków rzodkiewek sól, pieprz makaron wg uznania Nastawiamy wodę i gotujemy makaron. W tym czasie przygotujemy potrawkę. Piersi kurczaka pokroić na cienkie plastry. Cebulkę drobno posiekać
Kulinarny karnet ChristopheraNiektóre z nich to prawdziwe dzieła sztuki . W obecnych czasach, najbardziej rozpowszechnioną formą składania sobie walentynek, jest forma elektroniczna. Jeszcze ciekawostka – najdroższą walentynką była kartka z litego złota wysadzana diamentami i szmaragdami, którą Arystoteles Onasis ofiarował Marii Callas. Jej wartość oszacowano na kwotę 250 tysięcy dolarów. Uff, przez chwilę chciałbym być Onasisem, by móc taką kartke podarować mojej
Kulinarny karnet Christopherailości ziemniaków, które nam zostały. 4 ziemniaki ugotowane 50g boczku 1 cebula sól Ugotowane ziemniaki zmielić ,tak jak na puree. Drobno pokrojony boczek usmażyć z drobno posiekaną cebulką na złoty kolor i wymieszać z ziemniakami. Formować niewielkie bryłki i usmażyć je na patelni, na której smażyliśmy boczek. W trakcie smażenia potrząsać patelnią, aby bryłki ładnie się obsmażyły
Kulinarny karnet Christopherabutami ,ze świeczkami ,obierkami z jabłek i wiele innych bardzo niedorzecznych ,a może nie. Przedstawię teraz kilka propozycji kulinarnych. Ciasteczka z wróżbą. Ciasteczka z wróżbą, aforyzmem czy" złotą" myślą mogą uatrakcyjnić każde towarzyskie spotkanie. Bawią (ucząc)się dzieci i dorośli. Nie są to typowe chińskie ciasteczka. Moje robi się sprawniej. Wcześniej należy przygotować odpowiedni tekst. Najlepiej wydrukować
Kulinarny karnet Christopheranich to prawdziwe dzieła sztuki . W obecnych czasach, najbardziej rozpowszechnioną formą składania sobie walentynek, jest forma elektroniczna. Jeszcze ciekawostka – najdroższą walentynką była kartka z litego złota wysadzana diamentami i szmaragdami, którą Arystoteles Onasis ofiarował Marii Callas. Jej wartość oszacowano na kwotę 250 tysięcy dolarów. Uff, przez chwilę chciałbym być Onasisem, by móc taką kartkę podarować mojej Walentynce
Kulinarny karnet Christopheraświeżo zmielonym pieprzem. Masę dobrze wyrobić, podzielić na 12 części, uformować kulki, do każdej włożyć 1 suszoną śliwkę. Kulki obtoczyć w małej ilości bułki tartej. Smażyć na złoty kolor we frytkownicy, albo na patelni. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, zeszklić na oleju, dodać pastę curry, poddusić. Zalać bulionem, włożyć klopsiki i dodać śmietanę. Na małym ogniu zredukować
Kulinarny karnet Christopheraprowansalskie cząber sól olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, przestudzić, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Każdy plaster przesmażyć z obu stron na złoty kolor. Rozłożyć na blasze. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć, ostudzić. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać zioła prowansalskie i cząber do smaku, dodać przesmażoną cebulę i wszystko wymieszać. Uzyskaną
Kulinarny karnet Christopheraobtoczyć w cieście ,a następnie w bułce tartej. W każdą kulę wbić 2 patyki w odległości 2cm od siebie. Smażyć we frytkownicy lub innym naczyniu do głębokiego smażenia na złoty kolor,około11min. Wyjąć ,osuszyć i przekroić na pół tak, aby w każdej połówce został patyczek. Podawać z sosem sojowym, worcester lub musztardą jako gorącą przystawkę ,lub danie główne do ryżu
Kulinarny karnet Christopheraciasta ,równolegle do górnego boku.ułożyć wałeczek nadzienia grubości palca.Ciasto zwinąć w cygaro zaczynając od góry. Końcówki ciasta zwilżyć wodą, aby się nie rozwijały. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Te serowe rurki są pysznie chrupiące .Są smaczną przekąską
Kulinarny karnet Christopheracałej powierzchni. Pietruszkę posiekać i posypać farsz. Roladę zwinąć, na końcu związać. Osznurować. Piec w piekarniku około 1 godziny. Następnie zdjąć folię posmarować roladę miodem i dopiec na złoty kolor pod grillem. Wyjąć z pieca i zawinąć w folię aluminiową, obciążyć i pozostawić do ostygnięcia. Podawać na zimno. Jeżeli chcemy podać pieczeń z udźca na gorąco, pieczeń pokroić w plastry
Kulinarny karnet Christopheraplastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów. Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor
Kulinarny karnet Christophera