Małe słodkie i kolorowe mazurki w święta wielkanocne być muszą.Zapraszam na mazurek kajmakowy w kształcie jajka. Składniki: margaryna 60 g jajko 1 szt mąka pszenna 1 szk proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki cukier waniliowy 2 łyżeczki margaryna 150 g masa krówkowo orzechowa 400 g orzechy włoskie drobno krojone 50 g Przygotowanie: Mąkę przesiać dodać zimną margarynę i posiekać.Dodać jajko,proszek do pieczenia,cukier waniliowy i zagnieść ciasto.Uformować z ciasta jajko, nakłuć widelcem i wstawi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Witaj Alu, przesłodki Twój mazurek. Cieszę się,że prowadzisz bloga. wszystkiego dobrego Ci życze z okazji Świąt Gosia
Alina, wesołych i pogodnych świąt :) Mazurek wygląda rewelacyjnie, na pewno zachwyci gości ;)
Kasiu,ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego.Mam nadzieję że mazurek się spodoba.No i czekam na Ciebie.:)
Czy mogę wiedzieć ile dodała Pani masy kajmakowej do masy, a ile zostawiła Pani na wierzch do dekoracji? Będę wdzięczna za odpowiedź :) Pozdrawiam.
W zależności jaką chcesz zrobić dekorację, jeśli coś podobnego do mnie to z 5-6 łyżek.
Ale arcydzieło. Piękny Twój mazurek. Jaka cudna dekoracja :) Taki to dopiero będzie smakował :) :)