Zwykle filety z ryb przyrządzamy w tradycyjny sposób, czyli w panierce. Ja proponuję wersję nieco bardziej „wykwintną” , a zarazem prostą w przygotowaniu. Moim zdaniem ryba i migdały to połączenie idealne. Zachęcam więc do wypróbowania mojego sposobu na rybkę z patelni. Ryba w migdałach Składniki: 4 filety z ulubionej ryby (ja użyłam Morszczuka) sól, pieprz sok z cytryny około 1/3 szklanki płatków migdałowych 1 jajko skrobia kukurydziana lub ziemniaczana olej rzepakowy Przygotowanie: Filety ... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...