Bardzo dobre ciasto. Jeśli lubicie ciasto z dużą ilości orzechów, rodzynek i fig to wypiek ten jest właśnie dla Was :). Przygotowanie zajmuje nieco czasu , ale bardzo polecam je wypróbować .Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczenia : ok. 25 minutTemp. pieczenia 180 C źródło : " Ciasta" Składniki:Biszkopt: 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 6 jajek 4 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto bakaliowe: 200 g fig 200 g rodzynków 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g pokr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wspaniałe smakołyki, ciasto wygląda pięknie.Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
Prawdopodobnie bedzie u mnie na stole swiatecznym.Wyglada na apetyczne i dobre
Robiłam to ciasto i na prawdę jest wyśmienite, tylko ja nałożyłam jeszcze na krem dżem porzeczkowy i poszłam na skróty z kremem, bo ubilam taki gotowy w 3min. krem waniliowy :) Wszystko smakuje rewelacyjnie !