Karpatka

Karpatka

Karpatka

Karpatka - znane ciasto od lat. Ciasto parzone przelozone pysznym kremem..pycha ciasto. Za dawnych czasów, kazda uroczystosc w domu nie mogla się obyc bez tego ciasta :) u Was tez tak bylo? ;) Wspaniała propozycja na kazda okazje :)  Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: 25-30 minut Wymiary blachy: 32x24 cm Skladniki : Ciasto: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody szczypta soli 1 szklanka maki pszennej  5 jaj Do zagotowanej wody, dodajemy 1 szklanke maki, szybko mieszamy i studzimy. Dodajemy kolejno 5 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, krem, budyń, placki, karpatka, czekolada, polewa czekoladowa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z makiem, szybkie ciasto, krem czekoladowy, placki ziemniaczane, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto ucierane , szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.