Placek Jojo (Stefanka)

Placek Jojo (Stefanka)

Placek Jojo (Stefanka)

To ciasto jest pyszne, trochę podobne do Rafaello (ale tylko trochę). Placki miodowe nadają lekko karmelowy posmak. Masa budyniowa nie zawiera jajek a kaszę (dla mnie jest to na plus). Pieczenie placków miodowych jest nieco czasochłonne, ale z tego przepisu wychodzi całkiem spora blacha - starczy dla wielu łasuchów (chyba). :) Odkąd pamiętam znam to ciasto pod nazwą placka Jojo, ale znam kilka osób, które po spróbowaniu tego ciasta nazwały je Stefanką, dlatego w nazwie przepisu zamieściłam obydwie nazwy. :) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, placki, ciasto, polewa, cukier, polewa czekoladowa, czekoladowa, kakao, miód, kasza, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, cukier puder, rafaello, lekka, mąka, kokosowe, jajko, krem, przepisy na kruche ciasto, ciasto na boże narodzenie, krem czekoladowy, pyszne ciasto, boże narodzenie, ciasto rafaello, ciasto z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto kokosowe

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Zuzanna Stasina, 30 kwietnia 2013 10:46:25

Uwielbiam to ciasto, bardzo dużo go jadłam jak byłam jeszcze w szkole :) Zupełnie o nim zapomniałam - dziękówa za przypomnienie :) śliczne zdjęcia.

Izaa, 30 kwietnia 2013 11:22:22

bardzo lubię to ciasto ;))

Karmel-itka., 30 kwietnia 2013 13:17:03

też znam to ciacho pod nazwą "Stefanka". nie wiem za to, skąd JoJo.Dziwna nazwa :p pięknie wygląda Twoja wersja.

COOLinarna Strefa, 30 kwietnia 2013 14:41:32

A dlaczego "Stefanka"? ;) A jeśli chodzi o etymologię nazwy "Jojo" to mam nadzieję, że nie ma związku z efektem jojo.... :/ ;)

COOLinarna Strefa, 30 kwietnia 2013 14:42:18

A proszę bardzo, polecam się na przyszłość. Może coś jeszcze uda mi się przypomnieć. :)

monika smakoszka, 1 maja 2013 13:17:31

Już sam wygląd tego ciasta świadczy o tym jak smakuje :)pyszności

Anonymous, 9 października 2013 18:09:21

A u nas miało nazwę Sybirak ;-)

Anonymous, 18 grudnia 2013 13:12:25

A w jakiej temperaturze piecze sie te miodowe placki i czy trzeba kazdy osobno piec?Wyglada swietnie :)

COOLinarna Strefa, 18 grudnia 2013 23:45:52

W 190 st. C. :) Tak, piecze się osobno.

Anonymous, 22 grudnia 2013 18:37:30

Czy na pewno ma być tylko 50g margaryny?? Ciato w ogóle nie chce się zasklepić....

COOLinarna Strefa, 22 grudnia 2013 20:26:28

Ciasto jest twardawe... Proszę dodać może trochę więcej margaryny. Szklanka szklance nierówna...