To ciasto jest pyszne, trochę podobne do Rafaello (ale tylko trochę). Placki miodowe nadają lekko karmelowy posmak. Masa budyniowa nie zawiera jajek a kaszę (dla mnie jest to na plus). Pieczenie placków miodowych jest nieco czasochłonne, ale z tego przepisu wychodzi całkiem spora blacha - starczy dla wielu łasuchów (chyba). :) Odkąd pamiętam znam to ciasto pod nazwą placka Jojo, ale znam kilka osób, które po spróbowaniu tego ciasta nazwały je Stefanką, dlatego w nazwie przepisu zamieściłam obydwie nazwy. :) ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Uwielbiam to ciasto, bardzo dużo go jadłam jak byłam jeszcze w szkole :) Zupełnie o nim zapomniałam - dziękówa za przypomnienie :) śliczne zdjęcia.
też znam to ciacho pod nazwą "Stefanka". nie wiem za to, skąd JoJo.Dziwna nazwa :p pięknie wygląda Twoja wersja.
A dlaczego "Stefanka"? ;) A jeśli chodzi o etymologię nazwy "Jojo" to mam nadzieję, że nie ma związku z efektem jojo.... :/ ;)
A proszę bardzo, polecam się na przyszłość. Może coś jeszcze uda mi się przypomnieć. :)
Już sam wygląd tego ciasta świadczy o tym jak smakuje :)pyszności
A w jakiej temperaturze piecze sie te miodowe placki i czy trzeba kazdy osobno piec?Wyglada swietnie :)
Czy na pewno ma być tylko 50g margaryny?? Ciato w ogóle nie chce się zasklepić....
Ciasto jest twardawe... Proszę dodać może trochę więcej margaryny. Szklanka szklance nierówna...