Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą

Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą

Borówkowa tarta z kremem z białą czekoladą

składniki:ciasto250 g mąki125 g margaryny1 żółtko jaja1 łyżka cukru pudru szczypta solikrem300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone100 g białej czekolady3 łyżki mielonych migdałów300 g borówek kilka jeżynZe składników: mąki, margaryny,żółtka, łyżki cukru pudru oraz szczypty soli zagnieść ciasto, jeśli będzie zbyt sypkie dodać 1 łyżkę śmietany 18%. Z ciasta uformować kulę owinąć w folię    i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. Potem ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę, ponakłuwać w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.