Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe )

Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe )

Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe )

Podobają mi się duże kalarepy , które od jakiegoś czasu są w sprzedaży. Mimo swojej wielkości  nie są łykowate - wręcz przeciwnie. Farsz jest w zasadzie tradycyjny taki jak do gołąbków czy innych faszerowanych warzyw. Zmieniłam sos do nich. Z reguły to co wydrążyłam z kalarepek mroziłam by potem wykorzystać do zupy jarzynowej. W tej wersji gotuję obok kalarepy , miksuję i robię na tej bazie sos koperkowy. Czas : 1 godzina Składniki : 2  duże kalarepy 10 dag chudego mięsa wieprzo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

BuniabajewkuchniBuniabajewkuchni

Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, cebula, koperek, mielone, mąka, warzywa, mięso, ryż, gołąbki, koper, koperkowa kuchnia, szynka, zupa jarzynowa, zupa, mięso mielone, sos do ryżu, szynka gotowana, sos do mielonego , ryż z warzywami, zupa z mięsem mielonym, zupa warzywna, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami

Inne przepisy z Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 22 czerwca 2013 17:37:47

świetny pomysł na obiad, tez czasem takie robię kalarepki tylko z trochę innym farszem:)

Bunia Babciagramolka, 22 czerwca 2013 19:43:32

Farsz trochę przypadkowy- obcięłam od polędwicy wieprzowej końcówkę jak przygotowywałam , a ryż mi został od ,, tajszczyzny".Robię różne farsze do warzyw faszerowanych tak jak i do gołąbków.