Frittata to w smaku coś podobnego do omletu. Dodatki komponujemy w zależności od tego co lubimy lub co mamy w lodówce. Możemy jeść na ciepło albo na zimno. Składniki: 3 jajka 1 łyżka mąki pszennej 100 g szynki wieprzowej 1 pomidor 4 łyżki mini marchewki konserwowej 1 ogórek konserwowy 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 1 cebula do smaku sól, biały pieprz 100 g żółtego sera Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto na niewielkiej ilości oleju. Szynkę, papryk... czytaj dalej...
Bardzo smaczne jedzonko.Ja nazywam coś takiego,a robię to dosyć często, sprzątanie w lodówce.
Świetny pomysł na taki remanent w lodówce. Frittata wyszła pięknie i kolorowo. Po prostu chciałoby się ją zjeść :)
Przepysznie wygląda ta frittata, muszę zrobić :)www.brulionspadochroniarza.pl