Miodownik vel stefanka

Miodownik vel stefanka

Miodownik vel stefanka

Miodownik był jednym z ciast na naszym wielkanocnym stole. Miodowe placki przełożone kremem waniliowym. Pycha. Ciasto należy przygotować 2 dni wcześniej, co w przypadku świątecznego natłoku innych czynności, które musimy wykonać w ostatniej chwili jest akurat korzystne. Ciasto nie jest skomplikowane. Placki smakują jak dobre herbatniki. Dodatkowo wzbogaciłam ciasto warstwą kajmakową (bo lubię), ale nie jest to konieczne. Przepis znalazłam na stronie kotlet.tv. Polecam upiec nie tylko na Święta, ale i inne okazje n... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, mąka, polewa, placki, cukier, cytryna, przepisy na święta, krem, cukier puder, polewa czekoladowa, czekoladowa, herbatniki, budyń, kakao, miód, ciasta z kremami, kajmak, świąteczne przepisy, czekolada, krem czekoladowy, boże narodzenie, jajko, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto na herbatnikach, ciasto na boże narodzenie, ciasto budyniowe, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Domowe Wypieki, 25 kwietnia 2014 12:57:17

Mniam :)

Agata Koton, 25 kwietnia 2014 15:27:30

Zachęciłaś mnie, chętnie wrócę po ten przepis :)

Angie, 26 kwietnia 2014 00:17:18

Ale smacznie wygląda, zjadłabym<3

Anonymous, 8 maja 2014 15:08:52

Wygląda pysznie , przypomina mi dzieciństwo. Jakie wymiary powinna mieć blaszka?

COOLinarna Strefa, 8 maja 2014 19:21:18

Wymiary: 20x30 cm lub śr. 28 cm