Przepis na : obiad
Dzisiaj przepis na tradycyjnego karpia smażonego w mące na rozgrzanym tłuszczu. Potrawa klasyczna i znana każdemu z nas od dzieciństwa. I mimo, że w każdym domu robi się ją nieco odmiennie to smak bezsprzecznie każdemu kojarzy się z wigilią. Składniki: Wyfiletowany kawałek karpia Jajko Mąką Olej do smażenia Przyprawy: sól, biały pieprz, majeranek Kawałek karpia oprószamy solą, białym pieprzem i majerankiem. Idealnie jeśli ryba poleży przyprawach w chłodzie nawet kilka g... czytaj dalej...
Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...