Przepis na : śniadanie
Przepisów na omlet jest mnóstwo. Każdy robi go wg swoich upodobań. Jedni dodają do niego mąkę, a inni przyrządzają go z samych jaj i mleka. Ja również przygotowuję go różnie, w zależności od tego czy jest na słodko czy słono. Dzisiaj przedstawiam Wam wersję wytrawną, idealną na szybkie i syte śniadanie. Dostarczy nam wiele energii na cały dzień, a do tego kawa i jestem w siódmym niebie. Składniki na 1 omleta smażonego na niedużej patelni: 1 jajko 1 łyżka mleka 1 płaska łyżka mąki Sól Pieprz Tymianek Pla... czytaj dalej...
Zgrałyśmy się bo u mnie też omlet, tyle, że na słodko ;) Taki jak u Ciebie, wytrawny też bardzo lubię :)
Bardzo lubię omlety, przede wszystkim za to, że można je tak szybko przygotować i dodać do nich to na co ma się akurat ochotę :)
Uwielbiam omleciki, ale z pomidorami jeszcze nie jadłam, super pomysł!!!
A teraz uwaga, nie jadłam nigdy omletu! Jako małe dziecko byłam szalenie wybredna, więc czas wreszcie nadrobić zaległości :)
Hejka Anulla właśnie Cię wyróżniłam w Liebster Blog i zapraszam Cię do zabawy. Oto linkhttp://kuchareczkamala.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.htmlPozdrawiam serdecznie
Witam!Twój blog został wyróżniony przeze mnie w Liebster Blog.Więcej informacji na moim blogu: http://gotoweprzepisy.blogspot.co.uk/2012/11/wyroznienie-liebster-blog-i-moje.htmlPozdrawiam :)
Dziś naszla mnie ochota na omlet. Ponieważ z braku pomidora, użyłem pokroionych w plastry pomidorków koktailowych. Pychota. :D
dzięki za przepis, nie wiedziałem nawet, że to takie pyszne, co prawda masa mi się podczas smażenia rozwaliła ale i tak było smaczne :D
Z omletami podobnie jak naleśnikami trzeba dojść do perfekcji, pamiętam jak nie znosilam ich przekrecac i złościlam gdy nie szło:-P ale najważniejsze ze cos smakuje- bloggera te słowa zawsze bardzo cieszą i budują;-)
Hej :) ostatnio ciągle korzystam z twojego przepisu , omlety naprawdę pyszne , tylko ja dodaję jeszcze cukinię i ser , a pomidora nie sparzam i nie obieram :)
super, że smakuje!;)a omlet to nieskończona ilość wariacji smakowych i za to go lubię:) z cukinią musiał być równie boski;)
ja etz juz robilam kilka razy I za kazdym razem smakuje tak samo super!!! dodaje czesto roznych skaldnikow,z eby wypadac smaki, kanie, lidlowe itp>( ale ze wsyztskimi jest fajnie!