Bitki to jedno z moich ulubionych dań. Tą potrawą nigdy nie pogardzę, mimo że jestem fanką drobiu. Delikatne, kruche mięso, w pysznym sosie własnym rozpływa się wręcz w ustach.Do bitek świetnie nadaje się schab, ale także łopatka czy szynka. To danie często robię na oko, ale postaram się Wam podać w miarę dokładne proporcje. Przepis dawno temu znalazłam w Internecie i zmodyfikowałam pod siebie, dlatego tym razem nie podam Wam dokładnego źródła pochodzenia. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg schabu Liś... czytaj dalej...
Mmmm niby nic specjalnego, ale kojarzą mi się z dzieciństwem za co je kocham!Narobiłaś mi smaka!Zapraszam do mnie- dopiero zaczynam, ale codziennie coś dodaję :)http://cudaicudenka.blogspot.com/
bardzo miło mi to słyszeć:) właśnie dla takich słów warto coś tworzyć:)moja przygoda z blogowaniem to też dopiero początek i też staram się sumiennie dodawać posty:)
O super! Do tej pory robiłam bitki tylko z wołowego. Teraz mam pomysł na najbliższy obiad.
miło mi:) tradycyjne bitki są wołowe, ale te równie dobrze smakują i są trochę tańsze.
Do bitek ( wyłącznie wołowe robię) zawsze daję kostkę bulionu grzybowego Knorra. A jak mam to suszone grzybki też daję. Do Twoich bitek, Ann, te dodatki też się sprawdzą.Pozdrawiam
wiem, że wołowe są klasyczne, jednak ja robię również z wieprzowiny. To jest taka wersja, która przeważnie gości na moim stole ze względu na brata, który nie znosi grzybów (a taką wersję też lubię- daję czasami pieczarki, czasami normalne grzybki, ewentualnie suszone:))
Bitki sie dusza zobaczymy co wyjdzie:) Ja lubie kombinowac w kuchni, laczyc rozne dania i bitki w sosie podam z kluskami slaskimi a dlaczego by nie??:)))
z kluskami śląskimi muszą być równie pyszne:) fajne będą też z pyzami ziemniaczanymi bez dodatków:) a kombinowanie w kuchni również uwielbiam:D pochwal się jak smakowało:)