Dzisiaj proponuję Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z gotowanym kurczakiem. Do zrobienia tej sałatki możecie użyć kurczaka z rosołu, będzie on w tej sałatce świetnie smakował. Sałatka idealnie sprawdzi się na lunch, kolację lub przyjęcie. Bardzo Wam ją polecam, jest pyszna i łatwa do przygotowania. Składniki: 3 gotowane filety z piersi z kurczaka lub kurczak z rosołu kilka pomidorków
Pani M - kuchnia smakowitaDzisiaj proponuję Wam przepis na bardzo smaczną sałatkę z gotowanym kurczakiem. Do zrobienia tej sałatki możecie użyć kurczaka z rosołu, będzie on w tej sałatce świetnie smakował. Sałatka idealnie sprawdzi się na lunch, kolację lub przyjęcie. Bardzo Wam ją polecam, jest pyszna i łatwa do przygotowania. Składniki: 3 gotowane filety z piersi z kurczaka lub kurczak z rosołu kilka pomidorków
Pani M - kuchnia smakowitaPółkruche paszteciki z farszem mięsnym Następna pasztecikowa propozycja. Uwielbiamy paszteciki z kapustą ale te z farszem mięsnym też gładko wchodzą Zawsze można też wykorzystać jakoweś reszteczki gotowanego mięsiwa po rosole, czy bulionie Pyszne , półkruche , idealne jako przekąska. Smakują nawet na zimno . Polecam. skład: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej pół kostki zimnego masła 1/2 szklanki kefiru lub gęstej, kwaśnej(...)śmietany 1 żółtko 10 g suszonych drożdży 1/2 łyżeczki soli farsz: gotowane mięso drobiowe, około 3 szklanek ( najlepiej obrane ze swojskiej, wiejskiej kury po rosole ) 1 mała gotowana marchewka 1 dość duża cebula 3 łyżki śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki, mielonej gałki muszkatołowej 3 łyżki maggi w płynie lub sosu sojowego sól, pieprz czarny
Ogrodnik w podróżyWiem że to co teraz napisze nie spotka sir z aprobatą, ale pewnie tak jak i ja nie wszyscy wykorzystują warzywa po ugotowanym rosole. Nie lubię ich w takiej formie, a sałatkę jarzynową robię rzadko. Ale tez nie lubię marnować jedzenia. Dlatego gdy odkryłam pastę z warzyw z rosołu zostałam rozgrzeszona. Dodatek fety i czosnku sprawia że jest lekko ostra
Bernika - moj kulinarny pamietnikLubicie pasty kanapkowe? Pasta z kurczaka jest szybka, prosta w przygotowaniu. Co więcej pozwala wykorzystać do przygotowania resztki kurczaka, który pozostał z gotowania rosołu. Ogólnie pasty kanapkowe na śniadanie możecie przygotować ze wszystkiego, jednak nie każda pasta będzie tak smaczna i pożywana, jak ta przygotowana z kurczaka i cieciorki. Do przygotowania tej pasty nie potrzebujemy zbyt wielu wymyślnych składników. Osobiście(...)przygotowuję ją z mięsa z kurczaka gotowanego w rosole z dnia poprzedniego, a najczęściej z niedzieli. Pastę drobiową możecie przygotować z dowolnej części kurczaka, ja osobiście nie polecam samej piersi z kurczaka, bo pasta będzie bardzo sucha. Polecam wymieszać różne kawałki kurczaka. Pastę możemy przygotować w różnych wersjach, z dodatkiem suszonych pomidorów, albo ostrej papryki. Ja preferuję wersję z cieciorką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kaszą jaglaną – naturalny sposób na infekcje Rosołek z kaszą jaglaną to połączenie dwóch bardzo zdrowych pokarmów: mięsno-warzywnego wywaru oraz ugotowanej kaszy jaglanej. Na temat tego pierwszego – rosołu, napisałam wyczerpujący artykuł już jakiś czas temu. Zachęcam zatem do zapoznania się z nim w tym wpisie A teraz napiszę kilka słów o kaszy jaglanej, która występuje w naszym rodzinnym(...)dietetyk mogę potwierdzić, że świetnie sprawdza się przy wszelkich infekcjach u moich dzieci. Zachęcam Was serdecznie do stosowania takich nietypowych połączeń, które jednak MAJĄ MOC! Połączenie rozgrzewającego i odżywczego rosołu z lekkostrawną i wysuszającą nadmiar wydzieliny kaszą jaglaną to idealny, naturalny i zdrowy sposób, który pozwoli szybko zwalczyć infekcje u najmłodszych! Czy u Was także gości taki zestaw? Przeczytaj także
Natka Pietruszkikremowa, sycąca i szybka w przygotowaniu zupa. Jest smaczna i lubiana przez dzieci. Charakterystyczne dla kuchni czeskiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 7 ząbków czosnku 1 L bulionu lub rosołu 75 ml słodkiej śmietanki 4 ziemniaki 1/2 pora 1 marchewka 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, świeży lub suszony imbir (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Ziemniaki i marchewkę należy(...)dużą kostkę, pora w krążki, a czosnek w plasterki. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać wszystkie warzywa i podsmażać ciągle mieszając przez ok. 3 min. Całość zalać bulionem lub rosołem i gotować. Gdy się zagotuje należy zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez ok. 30 min., aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie zupę należy zblendować na gładki krem
ProstePesto.plZostało Ci mięso z rosołu? Wykorzystaj je do sałatki! Delikatne mięso z kurczaka w połączeniu z kukurydzą, ananasem i porem tworzy przepyszne danie, które posmakuje każdemu. Sałatka z szarpanym kurczakiem jest sycąca, pyszna i lekka. Sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe, jak i jako podwieczorek czy kolacja. Jeżeli lubisz nietypowe połączenia smaków, to ta sałatka z szarpanym kurczakiem jest właśnie(...)Ciebie! PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z SZARPANYM KURCZAKIEM Składniki pierś z kurczaka (u mnie z rosołu) 1/3 świeżego ananasa 1/2 puszki kukurydzy biała część pora (około 15 cm) Sos: 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Wykonanie 1. Ugotowaną pierś z kurczaka poszarpać widelcem na mniejsze kawałki. 2. Pora pokroić w półksiężyce, kukurydzę odsączyć z zalewy. 3. Składniki
Alle Dobre!Pyszny i klarowny rosół jest często wyzwaniem. Gotowany w wolnowarze nie może się nie udać, wychodzi idealny! Artykuł Domowy rosół drobiowy z wolnowaru pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąBardzo smaczny pomysł na wykorzystanie mięsa pozostałego z rosołu. Krokiety świetnie smakują z czerwonym barszczykiem lub kubkiem herbaty. Artykuł Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąPieczarkowa zupa gotowana na bazie swojskiego bulionu na włoszczyźnie i drobiu, zakłócona śmietanką kremówką nadającą łagodnej konsystencji. Sycąca za sprawą dodatku makaronu w postaci drobnych muszelek. Jeśli masz rosół z dnia poprzedniego, zupę pieczarkową przyrządzisz w mig. Możesz też użyć wywaru z kostki rosołowej, jeśli chcesz zyskać na czasie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zupa pieczarkowa z makaronem zakłócona śmietanką(...)przygotowania: Cebulę obierz z łupiny i posiekaj w drobne pióra, pieczarki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Podsmaż je na roztopionym maśle w garnku z grubym dnem. Wlej gorący rosół oraz wrzuć muszelki makaronowe. Gotuj 15 minut na średniej mocy palnika do miękkości pieczarek i ugotowania makaronu. Zupę pieczarkową zakłóć śmietanką kremówką, popieprz i posól. Podawaj na gorąco udekorowaną natką
ProstePesto.plnadzieję, że słoneczna pogoda wróci do nas ale niestety nie. Zaczęłam zatem sezon na zupy od kremowej zupy brokułowej z serem cheddar i pulpetami. Przygotowanie zupy zaczęłam od ugotowania rosołu z kurczaka. Na ogół mięso z ugotowanego kurczaka wykorzystuję na na knedle , ravioli lub pierogi . Dzisiaj proponuję zrobić z niego pulpety, które będą świetnym dodatkiem do brokułowej zupy. Bardzo lubię(...)porządku dziennym, pożywne i rozgrzewające. Zupa brokułowa z cheddar i pulpetami to prosty przepis na jesienną zupę z wkładką. Zupa brokułowa z cheddar 6 porcji Składniki: 1½ l rosołu z kurczaka 400 g mięsa z kurczaka bez kości 1 jajko 1 cebula 2 duże marchewki 1 jabłko 1 kg brokułów, u mnie mrożony 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko
codojedzeniaOstatnio często czytam, że nie macie pomysłu na mięso, które zostaje Wam z rosołu. Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić jedną z propozycji jak możecie je wykorzystać. Zapraszam na pyszne pity wypełnione kawałkami kurczaka i sezonowymi warzywami. Jest to świetna propozycja na piknik, obiad do pracy, czy nawet drugie danie. Ja robię je właśnie z mięsa z rosołu, które lekko podsmażam
To co lubię - gotuję i polecamzjeść coś na szybko i niedrogo. Ale jest to opcja awaryjna. Jeśli zamarzą Wam się pyzy z mięsem, zróbcie je sobie sami w domu, np wykorzystując gotowane mięso z rosołu. Jak z każdymi kluskami, jest z nimi troszkę pracy, ale na prawdę warto zrobić je samemu. koło 1 kg ziemniaków 1 jajko 1 – 1 i 1/2 szkl. mąki sól(...)Farsz: około 400 g ugotowanego mięsa (np z rosołu) 1 cebula 1-2 łyżki masła szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Dodatkowo: masło do polania klusek Ugotowane mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę drobno siekamy. Szklimy na niewielkiej ilości oleju. Łączymy z mięsną masą. Dodajemy masło oraz przyprawy, dokładnie wyrabiamy. Ziemniaki obieramy. Połowę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy
Smaki Na TalerzuDomowy krupnik to zupa, którą z całą pewnością lubią wszyscy. Oczywiście najważniejsze jest przygotowanie odpowiedniego bulionu, bo to on właśnie ma w sobie cały smak i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!