Bigos z kapusty cukrowej.

Bigos z kapusty cukrowej.

Bigos z kapusty cukrowej.

Przepis na : obiad

     Uwielbiam to danie, nie jest tak ciężkie jak tradycyjny bigos z kapusty kiszonej, ma delikatniejszy smak, jest idealnym daniem na jesienno-zimowy obiad. Kolejną zaleta jest to, że wychodzi go naprawdę sporo i można go zapasteryzować i przechowywać w lodówce jeszcze co najmniej 2 tygodnie (u nas dłużej nie postoi, bo znika). Składniki na bigos z kapusty cukrowej 1 główka białej kapusty 4 cebule 0,8-0,9 kg mięsa wieprzowego (łopatka, gulaszowe) 0,25 kg kiełbasy 1 słoik o pojemności 0,3 lit... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bigos, kapustą, słoik, zupa pomidorowa, mięso, rosół, obiad, kapusta kiszona, kiełbaski, kiełbasa, wielkanoc, kiełbasa w słoikach, impreza, danie jednogarnkowe, dania na gorąco, biała kiełbasa, mięso na obiad, dania bez mięsa

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję