Pyszna galareta z kurczaka. Ale można użyć dowolnego mięsa (np golonkę ;) Co potrzebujemy: kurak (dowolne części choć piersi nie wskazane. ja daję mięso z udek) włoszczyzna groszek z puszki żelatyna Jak działamy? robimy klasyczny rosół . im bardziej klarowny tym lepiej odcedzamy warzywa i mięso od płynu do gorącego płynu dodajemy żelatynę wg informacji na opakowaniu i dokładnie mieszamy. wegetarianie mogą pokombinować z agarem - ale ja nie próbowałem. oddzielamy mięso od kości (w przypadku np udek) i dzieli...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...