Knedle tyrolskie z boczkiem wędzonym
Knedle tyrolskie z boczkiem wędzonym
Przepis na : kolacja
Jest to wersja podstawowa, knedle jako danie, knedle jako dodatek do rosołu, no i wreszcie knedle jako dodatek do gulaszu. Alternatywa do ziemniaków i makaronów. Prościej już się nie da. Na 15 sztuk potrzebujesz: - 10 bułek pszennych (czerstwych) - 3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej - szklanka mleka - pół kostki masła - średnie cebule - 20-30 g szynki lub boczku wędzonego chudego - garść natki pietruszki - pieprz mielony (szczypta) Do "wykończenia" dania przygotuj na dwie porcje 1 pomidor , 3 łyżki masła, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki
Autor
Pasje Jolki Karcz
Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bułki, polewa, mielone, rosół, gulasz, boczek, szynka, ciasto, bułka pszenna, ziemniak, sałata, ziemniaki, makarony, makaron, kolacja, obiad, dania z makaronem, ciasto z masa, ciasta z masa, makaron z szynką, ziemniaki na obiad, obiad z makaronem, makaron na obiad, makaron z serem, szynka gotowana
Inne przepisy z Pasje Jolki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję