Sałatka „niedzielna”, kiedy z rosołu pozostaje gotowany kurczak. Można do niej również użyć pieczonego kurczaka, gdy zostanie z obiadu. Sałatka zaskakuje smakiem, jest szybka w wykonaniu i smaczna. Gości w mojej rodzinie od kilkunastu lat. Składniki: ? mięso kurczaka z rosołu ? 1 duża cebula ? 5 ogórków kiszonych ? 2 jabłka ? 5 łyżek majonezu ? 100 g rodzynek Wykonanie: ? Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na 15 minut. ? Cebulę pokroić w drobną kostkę i również zalać wrzątkiem na 2 minuty, odcedz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...