Drobiowy pasztet z szynką parmeńską i białymi warzywami

Drobiowy pasztet z szynką parmeńską i białymi warzywami

Drobiowy pasztet z szynką parmeńską i białymi warzywami

    Perfekcyjny pasztet, idealny na Święta. Część mięsa to pozostałości z rosołu, natomiast połowę mięsa stanowi zmielona pierś kurczaka. Dodatkowo wzbogaciłam pasztet o białe warzywa: cebulę, czosnek, pietruszkę i seler, które nadają delikatności naszemu wypiekowi. Dodatek szynki parmeńskiej powoduje, iż całość staje się wykwintna, z charakterystycznym dymnym posmakiem szynki. Składniki: 400 gram zmielonego mięsa drobiowego, np. z rosołu 300 gram zmielonej piersi kurczaka gotowane warzywa: mały seler... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Autor

mangopapaja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, przepisy na święta, pasztet, mięso, szynka, grzyby, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, seler, pierś, rosół, piersi, kurczak, bułki, gotowany kurczak, drobiowe, susz, mielone, mięso mielone, bezglutenowe, kurczak z warzywami, szynka gotowana, wielkanoc, wieprzowina, mielone z warzywami, kurczak z czosnkiem, bułki bezglutenowe, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.