Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Składniki: 1,80 kg kurczaka 0,5 kg wątróbki drobiowej 100 g selera 100 g pietruszki korzeń 200 g marchewka 1/2 por przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, 2 - 3 ząbki czosnku, majeranek dodatkowo: 1 szklanka rosołu 1/2 szklanki bułki tartej smalec do natłuszczenia blaszki Sposób wykonania: Kurczaka ugotowałam z dodatkiem warzyw, liścia laurowego, soli, i pieprzu, przestudziłam, mięso oddzieliłam od kości. Odlałam 1 litr rosołku, w którym sparzyłam wątróbkę, przestudziłam. Mięsko przemieliłam przez... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Autor

Dorota PurchaDorota Purcha

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kurczak, rosół, bułki, wątróbka drobiowa, por , marchewka, drobiowe, seler, mięso, mielone, gotowany kurczak, pasztet, kurczak z warzywami, mielone z warzywami, kurczak z czosnkiem, czosnek w ziołach, mięso mielone, kurczak pieczony, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone

Inne przepisy z Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.