Pasta z gotowanego kurczaka i jajek. Genialny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :)

Pasta z gotowanego kurczaka i jajek. Genialny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :)

Pasta z gotowanego kurczaka i jajek. Genialny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu :)

Różnego rodzaju pasty do pieczywa to coś, co uwielbiam! Za każdym razem ciekawie odmieniają moje kanapki Tym razem mam dla Was fantastyczną recepturę z wykorzystaniem mięsa z rosołu . Pasta z gotowanego kurczaka i jajek to genialny, wysokobiałkowy dodatek do pieczywa. Smakuje idealnie w połączeniu z chrupiącym żytnim pieczywem i korniszonami. Mniam! Spróbujcie sami! Pasta z gotowanego kurczaka i jajek Składniki (6 porcji pasty): 2 jajka, 100g ugotowanego wcześniej mięsa (u mnie było to obrane skrzydełko i udko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Natka Pietruszki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.