Ostatnio bardzo często osoby, które do mnie przychodzą na konsultację z dumą ogłaszają, że jedzą dania z makaronem w roli głównej, ale jeśli już to z makaronem ryżowym. No to dzisiaj krótkie zestawienie wad i zalet makaronu ryżowego i pełnoziarnistego. Sami zdecydujcie, po który rzeczywiście warto sięgać i dlaczego Makaron ryżowy Skład: najczęściej z mąki ryżowej i wody, bez dodatków. Kalorie: ok. 350 kcal / 100 g (suchego) Białko: 5–7 g Węglowodany: 75–80 g Błonnik: 1–2 g (niewiele) Mikroelementy: ubogi w ... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Czy można połączyć dobrą zabawę z utratą nadmiarowych kilogramów? Oczywiście, że tak!
Czytaj dalej...Dieta Dukana to bogata w białko dieta odchudzająca. Została stworzona przez francuza dr. Pierre Dukana.
Czytaj dalej...