Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy
Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy
Składniki na 2 foremki aluminiowe podłużne keksowe lub 1 większą: 3 udka z kurczaka (ok 800 g) ok 400 g karkówki cielęcej z kością ok 250 g boczku wieprzowego surowego ok 250 g wątróbki z indyka 3 marchewki 1 pietruszka korzeń 1 mały seler 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 listków laurowych 4-5 ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu czarnego lub kolorowego 3 jajka pół szklanki bułki tartej szklanka wywaru z gotowania mięsa i warzyw 2 łyżeczki morskiej gruboziarnistej lub zwykłej i 1 niepełna łyżeczka ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni
Autor
Anna Wojtyna
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, mięso, pasztet, mielone, bułki, boczek, seler, marchewka, udka , rosół, mięso mielone, mięsa pieczone, indyk, karkówka, kurczak, bez pieczenia, udka z kurczaka, pieczony boczek, mielone z warzywami, dania mięsne, kurczak z boczkiem, mięso duszone, warzywa na patelnie, karkówka w cebuli, kurczak z czosnkiem, pasztet wieprzowy, kurczak z warzywami, pieczeń z mięsa mielonego, drugie danie, dania bez mięsa
Inne przepisy z Anioszek w kuchni
Dodaj komentarz