Boeuf Stroganow z kładzionymi kluseczkami

Boeuf Stroganow z kładzionymi kluseczkami

Boeuf Stroganow z kładzionymi kluseczkami

Przepis na : obiad

Na świąteczny obiad podaję z reguły coś, czego nie gotuję zbyt często. Do takich potraw należy właśnie boeuf Stroganow. Potrawa ta została wymyślona w XIX wieku przez francuskiego kucharza Marie-Antoine Carême na cześć rosyjskiego dyplomaty i dowódcy wojsk Pawła Aleksandrowicza Stroganowa. Przyjęła się jednak (błędna) nazwa tej potrawy: strogonow, pod którą występuje ona od dawna w wielu kuchniach. Pamiętajmy jednak, że to nie strogonow, lecz stroganow ;) Zapewne Paweł Aleksandrowicz nie b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Małgorzata KMałgorzata K

Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.


Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, mięso, ogórki, pieczarki, ogórki kiszone, ogórek, sok, papryka, zupa pomidorowa, rosół, obiad, słodkie, cebula, przepisy na święta, świąteczne, francuskie, sosy, pieczywo, świąteczne przepisy, ciasto, wołowina, pietruszka, jajko, mięso na obiad, pieczarki do obiadu, boże narodzenie, sos pomidorowy, sos do jajek, pieczarki w sosie, przepis na coś slodkiego

Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.