Risotto z drobiem, z perliczką
Risotto z drobiem, z perliczką
250 ml ryżu, masło, 400 g mięsa z drobiu (u mnie perliczka), 250 g cebuli, 4 ząbki czosnku, 7 jagód jałowca, 1 łyżka posiekanego rozmarynu, 200 ml bulionu, sól, pieprz, 200 ml śmietany 18%, 2 żółtka, 100 g tartego parmezanu Pewnie każdy spodziewa się potrawy z ryżu podsmażonego na tłuszczu i ugotowanego na rosole z dodatkami, po ugotowaniu wymieszanego z masłem i parmezanem. Ale to nie takie risotto, to polskie risotto, takie jakie przygotowywano w Polsce, przynajmniej od początku XX wieku. W takiej formie zna... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, mięso, risotto, rosół, tarta, ser, zapiekanka, zapiekanki, z jagodami, kurczak, pieczenie, mięsa pieczone, zapiekanka z ryżu, mięso duszone, kurczak pieczony, zapiekanka z mięsem , zapiekany kurczak, kurczak z serem, kurczak z ryżem, kurczak duszony na ryżu, kurczak z czosnkiem, zapiekanka z serem, kurczak po włosku, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję