pasztet z mięsa rosołowego
pasztet z mięsa rosołowego
Dzisiaj przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet. Składniki: - 0,5kg mięsa z rosołu - 1 duża czerstwa bułka zwykła - 3 jajka - pieprz, sól - mała cebula - gałka muszkatołowa, imbir do smaku - 100g masła Wykonanie: Zmielić mięso przez maszynkę dwa razy, namoczyć bułkę w zimnym rosole, a jak nie ma to w zimnym mleku, osączyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać wszystkie składniki (oprócz masła) wyrobić i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu położyć masło i pieczem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Tanio szybko zdrowo
Autor
tanioszybkozdrowo
Witajcie! Zapraszam was na mojego bloga na którym zamieszczam przepisy moje i mojej babci. http://tanioszybkozdrowo.blogspot.com/
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, bułki, rosół, imbir, pasztet, pasta, pasty, mięsa pieczone
Inne przepisy z Tanio szybko zdrowo
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję