BOTWINKA

BOTWINKA

Przepis na : obiad

Już są! Świeże, młode, pachnące nowalijki. Zupełnie inny smak, inny zapach  ale przede wszystkim przepyszne, bo polskie. Nawet koperek pachnie inaczej, aromat wiosny rozchodzi się nie tylko po kuchni ale po całym mieszkaniu. Ach, wspaniale :-) botwinka z młodą włoszczyzną, obowiązkowo z koperkiem, jajkiem, delikatnie zaprawiony odrobiną śmietanki. Przepysznie :-)   Składniki:   1 pęczek botwinki młoda włoszczyzna  sok z połowy cytryny  sól, pieprz jajka ugotowane na twardo  garść...

Czytaj dalej na blogu pieprzny smaczek

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.