SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Surowiec był mielony na maszynce nr.8 na sitku 2,5 mm dwa razy -pierś z indyka 50% -ścinki z indyka tzw. mięso gulaszowe 25% -wątróbka z indyka 25% PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 16g/kg -przyprawa do pasztetu 4g/kg -włoszczyzna suszona 5g/kg -suszone grzyby namoczone wcześniej lub można je zetrzeć w moździerzu na proszek mogą być też świeże pieczarki /ilość według uznania -rosół z gotowania mięsa /ilość taka aby masa pasztetowa była dość luźn... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.