Kiełbasa Konesera

Kiełbasa Konesera

Kiełbasa Konesera

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mielenie mięsa odbywało się na maszynce nr.8  -karkówka 2,5 kg / szarpak  -boczek 2,5 kg / 10 mm -łopatka 2 kg / 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 14 g/kg -wywar z robienia galarety 14% w stosunku do ilości mięsa, wywar był solony do smaku podczas robienia galarety  -pieprz czarny 3g/kg -pieprz ziołowy białowieski 3g/kg -gorczyca czarna i biała po 2g/kg -liść laurowy mielony 0,5g/kg -czosnek zgnieciony w prasce 6g/kg -jelita wieprzowe - drewno owoco... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.