składniki: 500 ml zakwasu (najlepiej domowego, przepis tutaj ) 1000 ml rosołu lub wywaru z warzyw sól, pieprz czosnek do smaku święconka: jajka ugotowane na twardo kiełbaska chrzan szczypiorek pieczywo wykonanie: Do rosołu lub wywaru warzywnego wlewamy zakwas, doprawiamy do smaku, mieszamy. Zagotowujemy. Podajemy ze święconką. Wg własnego smaku z pokrojonymi jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, podsmażoną kiełbaską, chrzanem, pieczywem. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...