Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną.
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną.
Przepis na : obiad
Takie paszteciki to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu czy innych zup gotowanych na mięsie. Przygotowuję je dość często, bo robi się je szybko i są bardzo smaczne. Dziś miałam kawałek wołowiny, była dość sucha, więc dodałam do farszu trochę podsmażonego boczku, aby paszteciki były bardziej soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane mięso drobiowe to nie dodaję do niego boczku, tylko marchewkę z rosołu lub podsmażona cebulkę. Polecam :) Składniki ( na 8 sztuk ) - płat gotowego ciasta francuski... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia z widokiem na ogród
Autor
neliada
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, boczek, paszteciki, ciasto, francuskie, mielone, rosół, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, zupa, mięso mielone, marchewka, drobiowe, wołowina, ciasto francuskie, mięso na obiad, przekąska, dania mięsne, przystawki, obiad, przekąski, jajka z farszem, pomysł na obiad, szybkie ciasto, pieczony boczek, mięsa pieczone, obiad na szybko, szybki obiad, pieczeń z mięsa mielonego, szybkie przekąski
Inne przepisy z Kuchnia z widokiem na ogród
Dodaj komentarz