To idealna propozycja na błyskawiczny obiad. Szukałam inspiracji na danie z grzybami shiitake, które zalegały w lodówce, i znalazłam ją na stronie Piotra Adamczewskiego . Zupa jest dosyć delikatna, ale całkiem sycąca - jajka i makaron robią swoje. Polecam, bo to smaki bardzo sympatyczne! składniki 4 szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki) 10 dag świeżych grzybów shitake, 1 - 2 jajka, 200 g kapusty pekińskiej, 1 łyżka siekanej zielonej kolendry, szczypta ostrej papryki, 60 g makaro... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...