Sos cebulowy – kuchnia podkarpacka
Sos cebulowy – kuchnia podkarpacka
Sos cebulowy - kuchnia podkarpacka Różnego rodzaju mięsa podawane zgodnie z recepturami dawnej kuchni dworskiej nie mogły obyć się bez sosów. Słodki gęsty sos cebulowy zakwaszony odrobiną octu jabłkowego to wyszukany dodatek do mięs, który podobno podawano niegdyś w dworku Błotnickich w Dzikowcu koło Kolbuszowej. Smak sosu jest tak niecodzienny, tak bogaty mimo niewielu składników, że bez wątpienia nie wywodzi się on z prostej kuchni chłopskiej, w której raczej próżno szukać dań łączących te trzy smaki jednocześnie: s... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, rosół, mięso
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję