Schab duszony w sosie węgierskim

Schab duszony w sosie węgierskim

Schab duszony w sosie węgierskim

Przepis na : obiad

Schab duszony w sosie węgierskim Kruche, miękkie i soczyste mięso w bardzo aromatycznym sosie pieczeniowym z dodatkiem czosnku i cebulki. To danie świetnie sprawdzi się jako niedzielny, odświętny obiad jak i zwykły codzienny posiłek dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: ok 0,5 kg schabu 1 cebula 2 ząbki czosnku 400ml bulionu lub rosołu 2 łyżki sosu sojowego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli w proszku 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, schab, obiad, rosół, surówka, ogórki kiszone, ogórki, kapustą, świąteczne przepisy, kapusta kiszona, danie jednogarnkowe, dania mięsne, surówka z kiszonej kapusty, wieprzowina, mięso, obiad na szybko, szybki obiad, surówka z kapusty, ogórki małosolne, sos pomidorowy

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.