Składniki : ok 500 g gotowanego mięsa z rosołu ( u mnie kura, wątróbki drobiowe, kaczka) 4 jajka 250 g ciecierzycy ze słoiczka 5 ząbków czosnku sól, pieprz, łyżeczka sosu sojowego, majeranek, mielona papryka słodka Przygotowanie : Ostudzone mięso i wątróbki zmielić, również zmielić osączoną ciecierzycę Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę Jajka ubić na puszystą masę Do miski z mięsem, ciecierzycą wlać jajka Dodać przyprawy wg swojego smaku, wymieszać Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pie... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula