Jeszcze kilka dni temu mówiłam, że za szybko te święta, że klimatu nie ma, że pogoda do kitu. A dziś, po sobocie pełnej domowych obowiązków, mogę śmiało powiedzieć - z przyjemnością czekam na święta! Okna umyte, zasłony zmienione, pościel świeża i pachnąca, zajączki na parapecie... Hania swój pokój pięknie posprzątała, choć niełatwo ją było namówić, choć rozłożyła to sprzątanie na pięć rat w ciągu dnia. Tylko jedno miejsce straszy i nie można go dotknąć. Namiot, baza, kryjówka... zrobiona pod schodam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...