cukier puder - 2539 przepisów (strona:133/170)

Kakaowe tartatelki z truskawkami 190

piątku do godziny 22 (ankieta mieści się w prawym górnym rogu bloga )! Składniki na 5 sztuk o średnicy 11cm: Kilka truskawek ½ galaretki truskawkowej 250ml kremówki 100g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 185g herbatników kakaowych 90-100g masła lub margaryny Przygotowanie: Herbatniki zmielić. Masło rozpuścić,   przestudzone wlać do zmielonych herbatników. Wymieszać na jednolitą masę. Wyłożyć nią   uprzednio wysmarowane(...)posypane bułką tartą foremki. Wstawić na 15 minut do zamrażalnika. Kremówkę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder, a potem dodać mascarpone. Składniki połączyć ze sobą. Krem wyłożyć do foremek na herbatniki, na to ułożyć umyte i pokrojone na połówki truskawki. Galaretę przygotować wg instrukcji (jako że używamy połowy, rozpuszczamy ją w połowie wody podanej na opakowaniu!).   Wierzch ciastek

Fabryka pomysłów
Otrębowy placek z czereśniami (bez tłuszczu) 147

Składniki na blaszkę 22x24cm: 0,5 kg czereśni 1 szklanka mąki 1 szklanka pszennych otrąb 5 łyżek drobnego cukru 4 duże jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania (opcjonalnie) Przygotowanie: Czereśnie umyj i przekrój na pół usuwając pestkę.  Oddziel białka od żółtek. Zacznij ubijać sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec dodaj 5 łyżek cukru(...)Wylej ciasto na blachę i równomiernie rozprowadź ciasto. Układaj połówki czereśni skórką do dołu.  Piecz w 180 stopniach ok 40-50 minut. Wystudź. Możesz ewentualnie oprószyć je cukrem pudrem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Tarta z musem jagodowym 209

Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić. Na mus: 1,5 szklanki jagód 400g śmietany 30/36% 2 płaskie łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru (mało słodzę, więc można więcej) Przygotowanie: Kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Jagody zblendować na mus. Dodać do kremówki, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Przestudzoną

Fabryka pomysłów
Cytrynowa tarta bez pieczenia 853

nowe przepisy zapraszam około poniedziałku. Tymczasem ja zamierzam wypocząć:) Składniki: 3-4 cytryny – w zależności jak kwaśne lubicie 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki Pół szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml gorącej wody  250 g herbatników digestive 200 g masła Przygotowanie: Cytryny sparzyć, umyć dokładnie. Skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć. Masło rozpuścić, a herbatniki pokruszyć(...)spodu formy. Ja blaszkę uprzednio wysmarowałam tłuszczem i posypałam bułką tartą. Spód ciasta schłodzić przez co najmniej godzinę. Śmietanę kremówkę ubić, dodać mascarpone, skórkę z cytryny, sok i cukier puder. Zmiksować dokładnie. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, przestudzić trochę i dodać do masy miksując szybko do połączenia składników. Na schłodzony spód wylać masę i schłodzić w lodówce przez

Fabryka pomysłów
Muffinki z Princessą 163

Składniki mokre: 1 szklanka maślanki naturalnej 100 ml oleju 2 jajka   Składniki suche: 300 g mąki pszennej 0.5 szklanki cukru pudru ( można mniej jak ktoś lubi mniej słodkie) 6 sztuk Princessy kokosowej ( 1 batonik -33g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania. Wykonanie: Batony Princessa kruszymy na drobniutkie kawałki. Mieszamy wszystkie

Czerwona Porzeczka
Fińskie ciasteczka 201

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego marmolada lub gęsta konfitura cukier puder do posypania   Wykonanie: Ciasto dzielimy na kwadraty o bokach 5cm x 5cm. Na narożnikach wycinamy kształt litery L i każdy róg ciągniemy do środka. Na środku kładziemy konfiturę. Pieczemy 7 minut w 220 stopniach.  Mała ściągawka jak wykonać ciasteczka: Oryginalny przepis mamy u  Peggi w kuchni

Czerwona Porzeczka
Rogaliki z Nutella ;) 376

zachowaniu odstępów między rogalikami, żeby się nie posklejały podczas pieczenia. Pozostawiamy 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rogaliki pieczemy 15-20 minut Po upieczeniu  posypujemy cukrem pudrem. Przepis znaleziony u Tsumiko w Kuchni

Czerwona Porzeczka
Bułeczki drożdżowe z budyniem ;) 233

posypujemy rodzynkami. Następnie zwijamy w rulon i kroimy w 2cm paski. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy posypać cukrem pudrem dla dekoracji :) Przepis pochodzi ze strony Wielkie Żarcie

Czerwona Porzeczka
Miodek- na dzień kobiet! :) 279

wymieszane z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Doprowadzamy do wrzenia, energicznie mieszając, żeby krem się nie przypalił. Przełożenie ciasta: Ciasto miodowe- krem-biszkopt-krem-ciasto miodowe Wierzch można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Tort Bezowy 407

Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie:  Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego

cookpl
Pączki z serkiem waniliowym 180

Składniki: 3o dag serka waniliowego, 3 jajka, 25 dag mąki pszennej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, olej rzepakowy, Dodatkowo: drobny cukier lub cukier puder Jajka mieszamy z serkiem waniliowym, dodajemy przesianą mąkę i proszek i dalej wszytko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej (oleju powinno być tyle, żeby pączki swobodnie w nim pływały) do temp. ok. 175 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4(...)używamy dwóch łyżeczek. Pączki będą się same obracać. Powinny się smażyć przez kilka minut. Po usmażeniu odsączamy na papierze ręcznikowym i jeszcze ciepłe obtaczamy w drobnym cukrze lub posypujemy cukrem pudrem

Delicious Titbits
Drożdżówka z owocami 160

szklanki cukru, 1 cukier waniliowy, 1 szklanki mleka, 5 dag świeżych drożdży, 3/4 szklanki olej. Kruszonka: 50g masła (miękkiego), 35 g cukru, 75 g mąki, Wszystkie składniki zagnieść. Dodatkowo: cukier puder. Przygotowujemy miskę, do której kolejno dajemy składniki: najpierw 2 szklanki przesianej mąki, następnie 3 jaja ubite z cukrami, potem wlewamy mleko i kruszymy drożdże, a na końcu wlewamy olej

Delicious Titbits
Tort truskawkowy 157

zalewamy kilkoma łyżkami wrzątku i mieszamy do rozpuszczenia po czym wlewamy do musu. Całość odstawiamy do zgęstnienia. Warstwa śmietankowo-truskawkowy: 400 ml śmietanki 30%, 1 śmietan-fix, 2 łyżeczki cukru pudru, 1 szklanka truskawkowego musu. Śmietanę ubijamy, a pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i śmietan-fix. Do ubitej śmietany dodajemy  1 szklankę lekko zgęstniałego musu. Boki tortu

Delicious Titbits
Makowiec 671

góry, przestudzić. Jeszcze ciepłe ciasto (nie gorące!) polać lukrem i posypać suchym makiem/ zmielonymi migdałami/  kandyzowaną skórką / orzechami- wybór należy do nas :). Składniki na lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 - 4 łyżki gorącej wody Cukier puder wsypać do miseczki. Rozetrzeć z gorącą wodą przy pomocy wypukłej strony łyżki. Gdy lukier będzie zbyt gęsty – dodać odrobinę wody. Gdy będzie zbyt(...)rzadki, dosypać cukru pudru. Jeśli lukru będzie zbyt mało - dorobić. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Babeczki "Michałki" ;) 1537

przepis znalazłam na blogu  Zjem to! .  Polecam bo jest wspaniały! ;) Z przepisu wyszło mi 40 babeczek. Składniki: Kruche ciasto miodowe: 3 szklanki mąki 1 masło 3/4 szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki miodu 3 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Krem : 300 g cukierków Michałki- u mnie białe 2 śmietany kremówki 36% ( u mnie z Piątnicy

Czerwona Porzeczka